Erasmus+ Projemiz

Türkiye koordinatörlüğünde, İngilizce Öğretmenlerimiz Dilan ÖZÇELİK, Büşra EVİN, Nafiye ÇOĞALTUR ve Aysun TEKİN tarafından yürütülen, İspanya-Kuzey Makedonya-Letonya-Türkiye ortaklığında ‘’No Barriers in Education Thanks to Digital Technology’’ adlı projemizin Kuzey Makedonya, İspanya ve Letonya hareketlilikleri gerçekleştirilmiştir.

Bu proje ile öğretmenlerimizin ve öğrencilerimizin dijital okuryazarlık becerilerine katkı sağlamak ve Web 2.0 araçlarını kullanarak öğrenme ortamını ilgi çekici hale getirmek amaçlanmaktadır.

06.05.2024 42

KUZEY MAKEDONYA HAREKETLİLİĞİ

Kuzey Makedonya’da ortaklarımızla birlikte projemizin açılış toplantısı gerçekleştirildi.  Açılış toplantısında proje hedefleri ve yapılacak etkinlikler gözden geçirildi. Ortaklar kendi ülkelerini ve kurumlarını tanıttı. Kültürel bağları güçlendirmek için her ülke kendi geleneklerinden ve kültürel özelliklerinden bahsetti.

İSPANYA HAREKETLİLİĞİ

İkinci hareketliliğimiz İspanya’nın Granada şehrindeki ortak okulumuzun ev sahipliğinde gerçekleşti.

Öğretmenlerimiz,

1.    Gün: Bilgi  okuryazarlığı ve dijital kaynakların etik kullanımı

2.    Gün: Dijital ayakizlerini anlamak ve çevrimiçi ortamda kendinizi korumak

3.    Gün: Dijital iletişim ve siber zorbalık konularında ortak ülkelerle birlikte çalışmalar yaptılar.

LETONYA HAREKETLİLİĞİMİZ

Her ülkeden 10 Öğrenci 3 öğretmenle gerçekleştirdiğimiz Letonya hareketliliğinde,

-BİT kullanımının artıları ve eksileri hakkında tartışıldı.

- Eğitimde web 2.0 araçlarının kullanımı hakkında workshoplar düzenlendi, öğrencilerimizin bu workshoplara aktif katılımı sağlandı.

- Daugavpils teknoloji merkezi ziyaret edildi.

- Öğrencilerimiz deneyim ve yeni fikirler kazanmak adına ev sahibi okulumuzda farklı derslere misafir edildi.

- Öğrencilerin sosyal ve dijital becerilerine katkı sağlamak adına okul içerisinde ve dışında çeşitli etkinliklere katılımı sağlandı.