SAMSUN / ÇARŞAMBA - Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi

Ali Fuat Başgil Anadolu Lisesi

Kirazlıkçay Mahallesi Sera Sokak No 25 Çarşamba / SAMSUN
Vizyon
Okulumuzu eğitimde çağdaş standartları yakalamış, sosyal, kültürel etkinlikleri ve ülke düzeyindeki başarıları ile adını duyuran, ülkemizin en iyi yükseköğretim kurumlarına her yıl artan sayıyla öğrenci yerleştiren, güçlü ve örnek bir eğitim kurumu yapmaktır.
Misyon
Başöğretmen Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda ve Türk milli eğitiminin temel ilkeleri çerçevesinde milletimizin ortak değerlerini benimseyen, çağımızın gerektirdiği bilgi ve becerilerle donatılmış, hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip, insan haklarına saygılı, sürekli gelişimi hedef alan bireyler yetiştirmek.
Başarılar
2013 Üniversite Sınavları Puan Ortalamalarında İlçe Birinciliği 2013 İlçe Bilgi Yarışması 1.liği ve İl 2.liği 2013 Samsun Matematik Şenliği İl Birinciliği 2013 TÜBİTAK Bilim Fuarı Pilot Okulu Ev Sahipliği 2013 Deneme Sınavı İlçe 1. si, 2.si ve 3.sü okulumuzdan çıkmıştır. 2013 Masa Tenisi Samsun 1.liği, Karadeniz Bölge ve Türkiye Dereceleri 2013 İl Öğrenci Meclis Başkanı okulmuz öğrencisi Çiğdem Yeşilyurt 2013 N. Fazıl´a Mektup Yarışması Türkiye 3.lüğü 2013 Samsun TÜBİTAK Matematik Projeleri 2.liği 2013 yılında ayrıca birçok resim kompozisyon ve sportif takımlarda da dereceler elde edilmiştir ( Voleybol Kız Takımı İlçe 2.liği, Futsal Takımı İlçe 2. liği, Basketbol Takımı İlçe 3.lüğü 2012 YGS-LYS Üniversite Sınavları Türkiye Dereceleri, Üniversite Puan Ortalamaları İlçe 1.liği, 2012 Bilgi Yarışması Samsun ve İlçe Birinciliği 2012 Kazandırma Oranı %70 , 2012 Masa Tenisi İl ve İlçe Birinciliği, Sportif, Sanatsal ve Kültürel Alanda Birçok Dereceler... Kısaca en büyük başarımız Öğrencilerimizin mutlu olmasıdır. Öğrencilerimizin mutlu olması için çalışıyoruz. Çünkü onlar mutlu olduklarında başarı kendiliğinden gelmektedir...
Rehber Öğretmen :
Derslik :26<
Müzik Sınıfı :
Resim Sınıfı :
Spor Salonu :1
Öğretim Şekli :GÜNDÜZLÜ VE AKADEMİK EĞİTİM VEREN OKULUMUZDA HER GÜN 8 SAAT EĞİTİM VE ÖĞRETİM HİZMETLERİ VERİLMEKTEDİR.
MERKEZİ ISINMA, KATI YAKIT
ADSL (1 Mbit)
Pansiyon Bilgileri
Ulaşım ücretsiz servislerle sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz ilçe merkezinde olup, her türlü güvenlik ve disipline önem verilmektedir.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
İl Merkezine 36 Km olan okulumuz ilçe merkezinde yer almaktadır. okul Pansiyonumuz da ilçe merkezindedir.
Taban-Tavan Puan Bilgileri
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu